Websitet anvender cookies til analyseformål og tilpasset indhold.
Holte Tandklinik

Fakta - Efter operation

fakta_3.jpg
 
HUSK at iagttage størst mulig renlighed. På operationsdagen bør tandbørstning undgås efter operationen. Dagen efter børstes med forsigtighed og ikke i den opererede side. De følgende dage børstes bedst muligt under hensyntagen til ømhed og hævelse. Det anbefales at skylle munden 2 gange dagligt og ikke i relation til tandbørstning med ca. 10ml. 0,1% klorhexidin i 1 minut. Dette vil fremme mundhygiejnen væsentligt. Skylningen fortsættes mindst 1 uge.

Det er vigtig, at såret lades helt i ro på selve operationsdagen og dagen efter. Undgå varm væske og varm fødeindtagelse og rygning det første døgn efter operationen. I forbindelse med operationen udleveres 4 ibumetin tabletter. De skal tages med 8 timers mellemrum. Efter det første døgn skulle de værste smerter være overstået, og blot efterlade den for operationssår normale ømhed.
 
Der kan opstå en hævelse fra operationsområde, hvilket behandles med koldt omslag.

Der vil i de første døgn kunne forekomme en siveblødning, som sæd-vanligvis ikke kræver nogen behandling. Men for at mindske risikoen for blødning, bør hovedet den første dag holdes højt og lade såret holdes i ro.

Undgå fysiske anstrengelser.
Indtræder der kraftige blødning, standses denne ved, at man anbringer en eller flere af de udleverede vatruller over såret - og man bider hårdt og fast sammen i en halv time. Hjælper dette ikke, gentages behandlingen. Hvis det efter 3-4 forsøg ikke har hjulpet, bør man søge tandlæge - og udenfor normal åbningstid, Tandlægevagten eller skadestue.